Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jiskra v nové sezóně již pouze v Okresním přeboru

Je tomu tak, přátelé.

Po šesti sezónách strávených v Krajském přeboru 2. třídy, se strážnická Jiskra ocitá zpět v Okresním přeboru. Důvodem tohoto rozhodnutí je několik faktorů. Tím prvním je věk některých našich opor a s ním spojený zdravotní stav. Není tedy jisté, kolik zápasů by někteří naši hráči, o které jsme se v minulých sezonách opírali, odehráli.

Druhým, a zdá se být hlavním, důvodem naší neúčasti v krajské soutěži je neochota některých našich hlavních posil pravidelně nastupovat. Jako fatální se ukázala absence vyložené jedničky týmu, která v krajské soutěži často čelí již opravdu velmi silným soupeřům. Skládání soupisky pro novou sezónu provázely obrovské "porodní bolesti" a věřte mi, že jsem se snažil dělat maximum, ale příval negativních zpráv a nemožnost najít adekvátní náhradu nakonec resultovaly v rozhodnutí přihlásit Jiskru od nové sezóny pouze do okresní soutěže.

Zřejmě nikdo z týmu to nenese hůř, než já, jelikož mě postup Jiskry do kraje stál nemalé úsilí a rovněž prostředky, které šly často z mojí vlastní kapsy. Do Strážnice Krajský přebor dlouhodobě patří, ovšem pokud nemáme mladší generaci, o kterou bychom se mohli opřít, byl to boj s větrnými mlýny, který je vždy již předem ztracený. 

Od účasti v nižší soutěži si slibujeme menší závislost na posilách týmu a s tím související častější zapojení našich kmenových hráčů, na které se v krajské soutěži nedostalo. V neposlední řadě pak Okresní přebor přinese klidnější účinkování v soutěži tak říkajíc "bez nervů" spojených s ambicemi udržení.

Je mi líto, že Strážnice přichází o krajskou soutěž, na druhou stranu se těším na zápasy proti starým známým vedené v přátelském duchu. Ty se budou odehrávat zpět v naší klubovně v areálu Jiskry.

Solařík Pavel, předseda oddílu.