Jdi na obsah Jdi na menu
 


Partie KUNC-KROLOP k přehrání

V reakci na článek "Ozvěny 3. kola soutěže KP 2 C", v němž jsem na dálku pochválil Petra Krolopa za cennou výhru nad nepříjemným Petrem Kuncem v zápase B-týmů Prušánek a Hustopečí, se mi Petr ozval.

Do mailu mi vložil svoji partii a napsal k ní těchto pár řádků:

"Ahoj Pavle,

co se týče tvého hodnocení mých šachových kvalit, tak musím trošku oponovat. Mé šachové kvality jsou totiž hodně nekvalitní. Většinou hraji pouhé tzv. kavárenské šachy, či crazy šachy. Bohužel, baví mě to. Po mých předchozích ostudných vystoupeních v dresu Prušánek (2. kolo OP1 a 2. kolo KP2C), jsem v neděli 20.11.22 byl odhodlán krotit své bláznové choutky a konečně něco zahrát. Čekal jsem však slabší sestavu hostů z Hustopečí. A tak, když proti mně zasedl na 4. šachovnici Petr Kunc, nebyl jsem z toho nijak potěšen. Petr Kunc je velmi kvalitní, seriózní hráč, tudíž mně bylo jasné, že má případná výhra se pohybuje spíše ve sférách sci-fi.

No, naštěstí se ukázalo, že mému soupeři příliš nesedí můj herní styl.  Soupeř dlouho a důkladně přemýšlel (samozřejmě, na rozdíl ode mně). Přesto se velice špatně rozhodl v 25. tahu, při volbě brání jezdce na f4. Mnohem menším zlem bylo braní dámou. Po 25....Vd1+ okamžitě partii vzdal. Možná trošku brzo, kdoví?"

Partie je k přehrání níže a já Petrovi tímto děkuji za její zaslání a slovní hodnocení.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář