Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blíží se 7. kolo KP 2 C - Zajíždíme na Duras

Příští víkend čeká KP dvojku sedmé kolo a vzhledem k faktu, že se jich hraje pouze devět, začíná jít do tuhého. Strážnická Jiskra v jeho rámci pojede poprvé v tomto ročníku do Brna, konkrétně do Králova Pole, kde se utká s domácím Durasem C. 

Tento tým je zatím remízovým králem a jediný, kdo v této sezoně získal jeho skalp, byla vedoucí Lokomotiva. Oba soupeře však dělí v tabulce pouhé dva body, takže tento souboj bude velmi důležitý. Minulý víkend nastoupili šachisté Durasu B v KP jedničce kvůli termínové kolizi s první ligou pouze ve čtyřech hráčích a od pověstného kanára je zachránila remíza na druhé šachovnici. Tu uhrál právě Martin Hyrš, člen základní sestavy céčka. To v KP 2 nastupuje pravidelně ve velmi dobré sestavě a krom zkušených borců se daří i dravým, mladým šachistům. Tím nejmladším je Mikuláš Hladký (10 let), bratr Tadeáše, který hrává na předních šachovnicích Jundrova v KP 1 a naskakuje rovněž ve 2. lize a dokonce i v 1. lize, kde má zatím dvě výhry! Ale zpět k jeho mladšímu bráškovi. Ten za Duras zatím odehrál všech pět zápasů, z nichž získal tři body za tři výhry! Další mladou kometou je Šimon Tajovský (ročník 2007). Nicméně na soupisce Durasu C je hned devět hráčů mladších 20-ti let! Náš nadcházející soupeř mívá docela slušnou zápasovou morálku, když v každém utkání chybí maximálně dva hráči ze základu (v jednom případě tři). Jako každý brněnský tým, i Duras bude jistě silným a nepříjemným soupeřem a v neděli nás tedy v Králově Poli čeká těžký zápas!

Dalšími zápasy 7. kola KP 2 C jsou:

ŠK Veselí nad Moravou B - ŠK Hustopeče B

Včera se oba soupeři utkali v KP 1, když do Hustopečí dorazilo pouze šest veselských šachistů, kteří si odvezli drtivou porážku 1:7! Nicméně v neděli na Orlovně to zřejmě bude úplně jiná písnička, protože Veselí bude hrát za prvé doma a hlavně rezerva Hustopečí v této soutěži nenastupuje zdaleka tak silná, jako v KP 1, kterou vede. Náš tým bude sousedům z Veselí na dálku držet pěsti, protože nutně potřebujeme udržet Hustopeče pod námi. Ty budou hrát v tomto ročníku už jen dva zápasy, krom tohoto ve Veselí ještě doma se Slavkovem. Proto by se dalo čekat, že v neděli do Veselí vyrazí Hustopeče silné, nicméně proti aktuálně třetímu týmu tabulky to budou mít velmi těžké. Snad domácí potvrdí roli favorita a nedostane veselský šach podruhé v řadě od hráčů Hustopečí za uši!

Lokomotiva Brno D - VSK Univerzita Brno C

Teď jsem nedávno vzpomínal na krásnou a neopakovatelnou atmosféru zápasů v suterénu základní školy Staňkova, kde se zpravidla hrávaly až čtyři utkání zároveň. Lokomotiva sice zůstala věrná základní škole (té v Rajhradu), nicméně atmosféra jejich domácích zápasů je bohužel tatam. Hraní v malých a nepohodlných lavicích učeben nemá žádné kouzlo, přesto je Lokomotiva suverénem letošního ročníku KP 2 C a vede soutěž s neuvěřitelnou bilancí pěti výher a jediné porážky! Také v brněnském derby s céčkem Univerzity budou domácí favority, ovšem hosté určitě nepojedou do Rajhradu prodat svou kůži lacino! Ve svém kádru mají rovněž několik velmi slušných šachistů a troufnu si říct, že Lokálku čeká těžké utkání. Přesto vidím ji jako vítěze tohoto měření sil.

MKS Vyškov B - Merta Slavkov u Brna

Také tady by se nám hodilo, kdyby Merta odvezla v Vyškova nějaké ty body. Obě města dělí pouhých 20 kilometrů, tak doufejme, že hosté nedorazí do Vyškova znovu jen s torzem základní sestavy a přivezou taky některé své hvězdy!! Například Ondřej Nepomucký hrál zatím jen dvakrát, Eva Kulovaná s Petrem Kunčarem jen jednou, a to zrovna proti Strážnici. Rovněž první dva hráči vyškovské soupisky (Hejný a Zabloudil) toho zatím moc neodehráli a já začínám mít takové špatné tušení, že nastoupí zase na nás... Pokud bychom měli toto měření sil brát podle síly soupisky, měla by to být pro hosty ze Slavkova brnkačka. Ale víme všichni, jak to je. Takže pokud Merta odveze v neděli z nedalekého Vyškova nějaké body, bude to (pro nás vítaný) zázrak.

Volný los vybírá v rámci 7. kola Podlužan Prušánky B.

Autor: Pavel Solařík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář