Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blíží se 6. kolo KP 2 C - Utkáme se s lídrem soutěže

Rok 2023 začne pro strážnickou Jiskru pořádně zostra! Na tříkrálovou neděli totiž přivítá lídra soutěže - Lokomotivu Brno D! Ta je v této sezóně v pořádném laufu, když z pěti odehraných zápasů dokázala čtyřikrát vyhrát a padla pouze v Hustopečích. Na svém opasku nesou brněnští indiáni cenné skalpy Veselí, Slavkova, Vyškova a Durasu. To je pádný argument k tomu, aby byla Lokomotiva i v neděli pasována do role jasného favorita! Zajímavostí je, že v obou dosavadních venkovních zápasech hrála Lokomotiva nekompletní. V Hustopečích nastoupilo sedm, ve Vyškově jen šest jejich šachistů! Scénář o sedmi statečných se však nenaplnil, protože z Hustopečí odjela s prázdnou, nicméně šest statečných dokázalo ve Vyškove vyválčit všechny body po těsné výhře 4,5 : 3,5! Vzhledem k množství omluvenek, které jsem už stihl od našich hráčů obdržet, nás čeká v neděli těžká práce a znovu to bude boj o jakýkoliv bod.

Celkově přináší šesté kolo hodně vyrovnaných zápasů a při letmém pohledu na jeho rozpis jsem v nich jen marně hledal favority. Pojďme se krátce mrknout na jednotlivá klání, které nás tento víkend čekají:

Dalšími zápasy 6. kola KP 2 C jsou:

ŠK Hustopeče B - MKS Vyškov B

Pro tým Hustopečí už řádně přituhuje a v tomto souboji rezervních týmů s Vyškovem budou muset znovu pořádně zabrat. Momentálně jsou totiž přikovány k poslední příčce tabulky, nicméně v neděli hostí tým, který je pouze o dvě příčky nad nimi a má jen o jeden bod víc. Tedy ideální příležitost pro domácí, jak bodovat naplno a posunout se tabulkou výš. Nevýhodou Hustopečí je, že je ještě čeká volný los a budou tak hrát už jen tři zápasy. Jeden z nich přitom ve Veselí a poté ještě doma se Slavkovem. A právě v těchto domácích utkáních to bude chtít povolat do zbraně svoje silné hráče a sbírat body. Také pro hosty z Vyškova bude však tento zápas důležité zvládnout, protože mají v posledních čtyřech kolech těžký los a nedají se očekávat nějaké velké bodové žně. V neděli to bude kdo s koho a já tak nějak větřím výhru domácích.

Merta Slavkov u Brna - Duras BKV Brno C

Další důležitý souboj dvou sousedů v tabulce. Šachisté Durasu po dvou remízách v řadě dokázali naposled přejet právě Hustopeče a ukázali, že budou pro každého soupeře nepříjemným sokem. Tentokrát je ovšem čeká výlet do jámy lvové. Víme totiž, že má-li být Slavkov někde silný, je to právě na domácí půdě. Co do síly soupisky není co řešit, ovšem podaří se Mertě povolat do zbraně stejně silnou (anebo alespoň podobně silnou) sestavu, s jakou se vytasila na nás? Pokud ano, nebude v neděli co řešit a odskočí Durasu na čtyřbodový rozdíl. Pokud ovšem ne, může se se zlou potázat, protože Duras disponuje velmi nebezpečným elixírem, v němž se mísí kombinace dravého mládí a zkušeností starších šachistů. A jak jsem řekl výše, Duras bude pro každý tým nepříjemným soupeřem, s nímž se prostě hraje špatně. Tipovat tento souboj bez znalosti domácí sestavy by bylo pošetilé. Přesto vidím domácí tým jako mírného favorita.

VSK Univerzita Brno C - Podlužan Prušánky B

Také tady se utkají sousedi v tabulce, ovšem ti nejsou namočení do bojů o záchranu, ale vyhřívají se na třetí respektive čtvrté příčce. Prušánky mají však o zápas více a volný los je teprve čeká, zato Univerzita bude hrát už v každém kole. Tým Univerzity v tomto ročníku velmi překvapil svými výbornými výkony! Krom domácího zakolísání se Slavkovem totiž hraje velmi vyrovnaně a například silné Veselí odvezlo z brněnské klubovny jen nejtěsnější výhru! Nyní bude však vysokoškolský tým čelit těžké váze, tedy alespoň papírově. Bude samozřejmě záležet na tom, kolik hráčů vydrancuje druholigové áčko, ale vzhledem k faktu, že se hraje v Brně, očekávám první start Fildy Dvořáčka a rovněž druhý Veroniky Ganzové. Tak nějak si myslím, že Podlužan nedorazí do Brna jen na výlet a se slabou sestavou, což z tohoto utkání činí možná tahák kola! Snad se tedy nepletu... V tomto případě si vůbec neodvažuji tipovat výsledek a možná bych se ani nedivil druhé remíze Prušánek v řadě. Uvidíme.

Volný los vybírá v rámci 6. kola Veselí nad Moravou B.

Autor: Pavel Solařík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář