Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ozvěny 3. kola soutěže OP 1

OP 1 má za sebou už tři kola a rezerva strážnické Jiskry je stále bez jediného bodu. Tato tristní bilance přikovala náš tým na poslední příčku tabulky:

Poř. Družstvo V R P Body Skóre Partie
1. Vacenovice 2 1 0 7 14.0 9
2. Hodonín B 2 1 0 7 12.0 7
3. Veselí C 2 0 1 6 13.5 12
4. Kyjov B 2 0 1 6 13.0 10
5. Prušánky C 2 0 1 6 11.5 8
6. Ratíškovice 0 1 2 1 8.0 7
7. Ježov 0 1 2 1 6.5 5
8. Strážnice B 0 0 3 0 5.5 3

Na jejím opačném pólu se překvapivě objevilo duo Vacenovice - Hodonín B a i když jsou největší favorité (Kyjov B a Prušánky C) až v jejím středu, jedná se pouze o optický jev. Tabulka je totiž velmi vyrovnaná a rozdíl mezi pátým a prvním místem je pouhopouhý jeden bod.

3. kolo:

Kvasaco Vacenovice - Jiskra Strážnice B 5,5 : 1,5

Vacenovice v posledních sezonách doplácely na špatnou morálku svých hvězd, ovšem v této sezoně je to úplně jinak. Ve druhém a třetím kole chyběl ze základní sestavy pouze jeden hráč, kterého pokaždé nahradil mladičký Lukáš Londin, který pod vedením svého otce Martina šachově roste velmi rychle. Také na náš oslabený tým vyrukovalo Kvasaco ve velmi silné sestavě a výsledkem byly pouhé tři remízy našich borců. Mohlo jich být o jednu víc, ale Kuba Šuráň nabídku smíru odmítl. I po třetím kole jsme tak bez jediného bodu, na naši obranu ale musím jedním dechem dodat, že jsme měli v prvních třech zápasech smůlu na los, protože jsme narazili na tři velmi silné soupeře. Teď nás čekají zápasy s Ratíškovicemi a Ježovem, kde bude konečně šance na bodový zisk. A tady se bude takzvaně lámat chleba. 

Podlužan Prušánky C - Hodonín B 3 : 4

Domácí ani ve třetím kole nenasadili nikoho z dua Mlénský - Krolop a dokonce ani Jana Kocába. Hostům naopak chyběl ze základu pouze Petr Vlčko, a tak bylo o zápletku postaráno. Oba týmy nasadily po jednom velmi silném náhradníkovi - za domácí nastoupil Milan Zpěvák a za hosty Broněk Ling. Největší překvapení se tak odehrálo na právě na úkor domácího Milana Zpěváka, který nedokázal porazit o 330 ELO bodů slabšího Ivana Rožka, s nímž pouze remizoval. Naopak hostující Broněk Ling si s mladým Štěpánem Omelkou na sedmé šachovnici poradil a toto byla právě jediná partie, která v tomto zápase neskončila remízou. Hodonín tak veze z Prušánek překvapivé a nečekané tři body!

Ježov - Kyjov B 0,5 : 6,5

Hosté sice jeli do Ježova v roli vysokého favorita, přesto jsem nečekal, že domácí sfouknou takovým rozdílem. Jedinou půlku dovolil domácím na šesté šachovnici hrající Vladimír Jurutka, ostatní partie pak skončily výhrou hostů. Blýskli se i oba mladíci v barvách Kyjova. Jakub Strnad (4) si poradil s papírově silnějším Vladimírem Kořínkem, Dominik Brídl (7) pak pokořil bývalou ježovskou jedničku - Romana Mazoucha. Na ostatních šachovnicích měli hosté místy až brutální převahu, tudíž nejsou výhry jejich hráčů žádným překvapením.

Veselí nad Moravou C - Ratíškovice 5,5 : 1,5

Také tady si favorit splnil svoji povinnost a zapsal vcelku jednoduché vítězství. Hostům nepomohlo ani to, že přijeli v základní sestavě. Domácí i bez tří hráčů první sedmičky zápasu dominovali a zapsali vysokou výhru. Hostům nepomohla ani účast všech svých brněnských posil, které v minulých zápasech právě bodovaly. ZDE je odkaz na reportáž z tohoto zápasu na veselském webu.

Vložil: PS

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Kyjov B

(Josef Doxanský, 29. 11. 2017 11:33)

KyjovB před bojem o 1.místo dává přednost tomu, aby v každém utkání nastoupili nejméně dva mladí hráči.Cílem je, aby se v příští sezóně mohli posunout na vyšší šachovnice, aby zkušenější matadoři, kterým roky neustále přibývají ,mohli se přesunout na ty více vzadu(úsměv).

Re: Kyjov B

(Pavel Solařík, 29. 11. 2017 15:25)

To je dobře, tak to má být - mládí vpřed... Je dobře, že se i v Kyjově pracuje s mladými hráči, že se toho kapitán nebojí! Snad se i ve Strážnici jednou dočkáme početnější základny dětí!!