Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blíží se 8. kolo KP II C - Hrajeme v Hustopečích

Předposlední kolo krajského přeboru 2. třídy, skupiny C zavane strážnickou Jiskru poprvé po dlouhé době mimo brněnské vody, nicméně cesta k příštímu soupeři bude i tak stejná, zajíždíme totiž do Hustopečí. Tam se utkáme s místním béčkem, které je nováčkem KP dvojky. Hustopeče měly (i přes vysokou porážku s favorizovaným Jundrovem v 1. kole) velmi energický vstup do soutěže, v němž razantně smetly ze stolu moje prognózy o tom, že by měly hrát pouze o její udržení. Nicméně od domácího utkání s Vacenovicemi, do něhož nastoupily pouze v sedmi hráčích a prohráli 3-5, jakoby začal tomuto týmu docházet dech, nebo spíše se mu nedaří nastupovat v ideální sestavě. A tak hráči hustopečského béčka čekají na výhru už čtyři zápasy, respektive v posledních čtyřech zápasech získali jediný bod za domácí remízu s Univerzitou. Přitom mají na soupisce plno silných hráčů, a to nejen v základní sestavě. Těsně pod čarou zůstal například Karel Kočí (ELO 1890), který pravidelně nastupuje. Velká síla Hustopečí je pak na prvních pěti šachovnicích. Soupeř je to tedy nanejvýš nepříjemný, o čemž se mimo jiné přesvědčili i hráči Kyjova, kteří doma s Hustopečemi těsně padli. Bude tedy hodně záležet, v jaké sestavě na nás Hustopeče vyrukují, já osobně bych bral tu nejsilnější, protože mám rád výzvy. Uvidíme v neděli.

Dalšími zápasy 8. kola KP II C jsou:

Jezdci Jundrov C - Duras BVK Královo Pole C

Souboj céček dvou velmi silných a úspěšných šachových klubů bude ozdobou osmého kola. Domácí suverén, který zatím ztratil body pouze s námi, bude hájit první příčku v tabulce proti tradičně nepříjemnému soupeři. V minulém ročníku slavil Jundrov těsnou výhru 4,5 a také letos by měl naplno bodovat, protože se Jezdcům daří nahrazovat chybějící hráče ze základu velmi silnými a schopnými náhradníky. Naopak Duras se letos potýká se špatnou morálkou svých hráčů (už 3x hrál v této sezoně pouze v šesti lidech) a není jisté, zda i do nedalekého Jundrova dorazí kompletní. To je velká škoda, protože tento tým disponuje mnoha silnými šachisty. Suma sumárum mi z těchto počtů vychází jasný výsledek - tedy výhra domácích. Otázka je, zda to bude v neděli opravdu tak jasné...

Kvasaco Vacenovice - Bystrc Oilers

Další velmi složitá zkouška pro hráče Vacenovic. kteří už v minulém kole přivítali jundrovské Jezdce a nyní budou čelit Olejářům z Bystrce. Zřejmě jediné pozitivum pro hráče Kvasaca vidím v tom, že ani v jednom případě nemuseli vážit dlouhou cestu do Brna, ovšem kterak je v jiných sportech domácí prostředí výhodou, tak tady bude zřejmě jedno. Hosté z Bystrce určitě přivezou velmi silný tým a i přesto, že i domácí disponují mnoha zvučnými jmény, vidím výhodu právě ve větších zkušenost hostujících hráčů, ošlehaných větry KP 1. Sice bych Kvasacu přál nějaký ten další bodík, reálně to vidím na tři body pro Bystrc.

Sokol Kyjov - VSK Univerzita Brno B

Hráči Kyjova budou v souboji s rezervou Univerzity v roli favorita zápasu a měli by získat všechny body. Hosté dokázali nastupovat v základní sestavě jen v prvních třech kolech, v dalších čtyřech nasadili pokaždé dva náhradníky. Domácí mají širší a silnější soupisku, tudíž umí v případě potřeby nasadit náhradníka, který by jinde figuroval v základní sestavě. Celkově vidím Kyjov jako silnější a vyzrálejší tým a nemyslím si, že by si hosté měli z tohoto zápasu odnést nějaké body. Za mě jasná výhra domácích.

Klub šachistů Bučovice - Lokomotiva Brno D

Lokomotiva v minulém kole překvapila výhrou nad Hustopečemi a nyní má ještě lepší příležitost k zisku dalších bodů! Bučovice totiž zatím všechno prohrály. Ona ani Lokálka není letos v nějaké pohodě a minulá výhra znamenala první bodový zisk od prvního kola, nicméně Bučovice předvádějí ještě větší bídu, a tak to vidím na jejich další pád. Na druhou stranu je to i pro domácí zřejmě největší možnost k zisku prvních bodů, protože narážejí na soupeře, který je v tabulce nad nimi (tedy druhý od konce) a potýká se se špatnou formou. Přesto to pořád vidím na výhru hostů, i když možná jen těsnou.

Autor: Pavel Solařík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář