Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blíží se 6. kolo KP II C - Zajíždíme do Jundrova - tedy na půdu lídra soutěže!

První kolo krajského přeboru 2. třídy v roce 2019 přinese (mimo jiné) souboj prvních dvou týmů tabulky. Strážnická Jiskra (aktuálně druhý tým soutěže) totiž vyzve domácí céčko jundrovských Jezdců, kteří v dosavadním průběhu KP 2 neztratili ani bod!

Jundrov letos hraje ve velké formě a vlastně navázal na výborné výkony z loňského ročníku, na jehož konci se umístil na třetí příčce. Letos došlo v jeho soupisce k docela slušnému zemětřesení, když přibylo několik jmen a pár hráčů se přesunulo mezi náhradníky. Faktem je, že Jezdci mají znovu velmi silnou soupisku a do každého zápasu se jim tak daří nasazovat výbornou sestavu. Spolehnout se můžou především na svoje zadáky, kteří pravidelně bodují a jsou velkou zbraní tohoto týmu! V dosavadních pěti kolech prohráli jundrovští šachisté pouhých šest partií a soutěží prochází jako horký nůž máslem. V minulém kole zvládli na výbornou těžké utkání v Kyjově (5:3) a jen potvrdili, že budou hlavním aspirantem na vítězství KP dvojky. Nám se v minulém ročníku podařilo tohoto soupeře sice porazit, letos však pojedeme do Jundrova s pokorou a vědomí si síly našeho soupeře. Stejně tak jsme odjížděli i do Bystrce a nakonec z toho byly tři body. Pravdou je, že každý bod z Jundrova by měl cenu zlata. Tak uvidíme.

Dalšími zápasy 6. kola KP 2 jsou:

Sokol Kyjov - Kvasaco Vacenovice

Lokální derby dvou týmů, které se velmi dobře znají (někteří hráči v minulosti zaskakovali v týmu soupeře) bude ozdobou 6. kola. Vacenovice, které měly pomalý stup do soutěže, se v posledních kolech rozehrály a dá se předpokládat, že do Kyjova přijedou s tím nejlepším, co mají. To samé čekám také od domácích, proto bude toto utkání velmi zajímavé. Osobně vidím jako favorita domácí Kyjov posílený o hosty z Hodonína. Tři body by tak měly zůstat v Kyjově, ale v šachu se může stát cokoliv...

DURAS BVK Královo Pole C - Lokomotiva Brno D

Tak tady jsem si naopak naprosto jistý tím, že tři body zůstanou domácím. V lokomotivě to letos pořádně zadrhává a nebýt výhry v prvních kole, byla by na to stejně, jako Bučovice. Domácí Duras naopak předvádí výborné šachy a ve dvou případech dokázal neprohrát, přestože nastoupil jen v šesti hráčích! Tady mám tedy jasno - výhra Durasu.

Klub šachistů Bučovice - Bystrc Oilers

A stejně jasno mám také o výsledku tohoto utkání. Bystrčtí Olejáři potřebují nutně bodovat, aby neztratili kontakt s čelem tabulky a nyní k tomu mají ideální příležitost, protože budou hrát na půdě soupeře, který ještě nezískal ani bod. Do sestavy domácích se sice už vrátil Martin Štrublík, ale zatím to nemělo poteřbný efekt. Proti tomu hosté utrpěli citelnou ztrátu v podobě odchodu pana Staňka, i tak mají stále na soupisce dost silných šachistů, aby zápas v Bučovicích zvládli. Bylo by velké překvapení, kdyby cestou zpátky do Brna nějaký ten bodík někde ztratili.

Agrotec Hustopeče B - VSK Univerzita Brno B

Největším letošním počinem hustopečských šachistů byla nečekaná výhra v Kyjově, oba zápasy s brněnskými soupeři však hráči Agrotecu prohráli. Na jejich obranu musím ale dodat, že hráli s Jundrovem a Bystrcí, tedy s tím lepším z Brna. Také Univerzita umí být nepříjemným soupeřem a letos už dvakrát těsně tratila body (s Jundrovem všechny, s Durasem dva). Dá se čekat, že do Hustopečí pojede znovu ve výborné sestavě. Naopak domácí si netížili nastoupit už jednou (doma!!) pouze v sedmi lidech. A tady vidím hlavní rozdíl mezi oběma soupeři - v takzvaném hladu po vítězství a bodech. Dle mého názoru budou mít hosté větší vůli po vítězství, což by mohlo naklonit jazýček vyrovnaných vah na jejich stranu. Těžko však tady tipovat vítěze, možná bych se přiklonil dokonce k remíze.

Autor: Pavel Solařík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář