Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. kolo KP II C : Sokol Kyjov - Jiskra Strážnice 4,5 : 3,5

 

Už před zápasem jsem měl trochu problém se sestavou. Nepočítal jsem totiž s tím, že nebude moct nastoupit ani jeden z dua Radek Dryšl, Filip Dvořáček, a tak jsme v Kyjově nevyužili jedno místo pro písmenkového hráče (Gera Pribila a Marián Hrubša nemohli kvůli kolizi s 2. ligou na Slovensku). Jelikož jsem měl z tábora soupeře zprávy, že Kyjov nastoupí velmi silný, věděl jsem, že musím na poslední desku přemluvit Zdeňka Svobodu. To se mi nakonec podařilo, a tak jsme na kyjovskou Sokolovnu odjížděli ve vcelku konkurenceschopné sestavě.

Na zápas dorazilo naše druhé auto (řízené mnou) s mírným zpožděním, které bylo ale ze strany domácích prominuto (DĚKUJEME). Poté se už rozhořely boje na šachovnicích. Po téměř dvou hodinách hry nebylo vidět ani na jedné desce vyloženou výhodu kteréhokoliv hráče. Jenom Ondra Jurásek (7) a Jirka Fanta (5) nestáli zrovna komfortně. Jako první skončila moje partie (6). Nabídku remízy od protřelého Ladi Šmída jsem dlouho zvažoval (zdálo se mi, že stojím mírně líp), jenže pak jsem si vzpomněl, že spěchám na hody a že mám v 15 hodin hlásit na fotbale, a remízu jsem podepsal. Když jsem se po obědě pídil po tom, jak hrajeme, bylo mi řečeno, že je stav zápasu 3,5 : 3,5 a že se poslední dohrává partie na osmé šachovnici, která může dopadnout jakkoliv. Zdeněk sehrál s Jaroslavem Hejdou dlouhou a vyčerpávající partii, v jejímž závěru byl bohužel o tah pomalejší a musel kapitulovat. I tak předvedl dobrý boj. Jediní dva borci, kteří dnes pro nás vybojovali celý bod, bylo ostřílené duo na prvních dvou deskách. Ivan Kubiš (1) dvakrát nabízel remízu, pokaždé neúspěšně a jeho soupeř partii nakonec ztratil. Vojta Šafařík (2) se do silného soupeře pustil s chutí a po zisku figury partii dovedl zkušeně k vítěznému konci. Bohužel už nikdo další naše dvě opory nenapodobil, a tak jsme zápas těsně ztratili. I tak ale patří všem našim hráčům velká pochvala a dík za to, jak dokázali favorizovaného (a mnohem silnějšího) soupeře potrápit.

Pár fotografií z utkání:

2.jpg
Pohled do hrací místnosti od první...

1.jpg
... a od poslední šachovnice.

3.jpg

První čtyři domácí šachovnice dnes uhrály pouze jeden bod (0-0-1/2-1/2), což je pro mě velké překvapení.

4.jpg
Zato Filipu Taptičovi (vlevo) vydržel úsměv až do závěru partie.

5.jpg
Trio ostřílených domácích mazáků (Šmíd, Čechal, Hejda - zprava).

6.jpg
A tady pohled na naše první tři úspěšné desky (Kubiš, Šafařík, Skočík - zleva).

7.jpg
A ještě jeden pohled, tentokráte se do záběru vlezl i Kuba Šuráň (úplně vpravo).

8.jpg
A Kuba ještě jednou, tentokráte po pravici Jirky Fanty.

9.jpg
Dvě bílé trika na posledních dvou deskách. Škoda, že se ani jednomu z dvojice Jurásek - Svoboda nepodařilo vyválčit alespoň "půlku".

PARTIE ZE ZÁPASU:

1. Misorin - Kubiš 0:1

2. Šafařík - Pešák 1:0

3. Zubalík - Skočík 0,5 : 0,5

4. Šuráň - Matula 0,5 : 0,5

5. Taptič - Fanta 1:0

6. Solařík - Šmíd 0,5 : 0,5

7. Čechal - Jurásek 1:0

8. Svoboda - Hejda 0:1

Ostatní výsledky 1. kola KP 2 C:

Bučovice - Duras C 0:8

Vacenovice - Loko Brno D 3,5 : 4,5 (viz ODKAZ na report Petra Krolopa)

Hustopeče B - Jezdci Jundrov C 1,5 : 6,5

Bystrc Oilers - Univerzita Brno B 6 : 2

Blíže k těmto zápasům v ozvěnách kola.

Autor: Pavel Solařík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář