Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ozvěny 2. kola soutěže KP II C

Ve 2. kole KP dvojky se nezrodila ani jedna remíza a všech pět zápasů skončilo shodně 5,5 : 2,5 (anebo tedy 2,5 : 5,5). Roli favoritů splnili oba největší favorité (tedy Kyjov a Veselí), kteří jsou i po dvou kolech stoprocentní a vedou tabulku za duem pronásledovatelů z Brna - Lokomotivou a Durasem:

Poř. Družstvo V R P Body Skóre Partie
1. ŠK Veselí­ nad Moravou B 2 0 0 6 12.5 10
2. Š.K. 1923 Sokol Kyjov 2 0 0 6 10.0 8
3. ŠK Lokomotiva Brno E 1 1 0 4 9.5 8
4. ŠK Duras BVK Královo Pole C 1 1 0 4 9.5 7
5. Jiskra Strážnice 1 0 1 3 7.5 5
6. VSK Univerzita Brno B 1 0 1 3 7.0 5
7. Klub šachistů TJ Bučovice 1 0 1 3 6.5 4
8. Galerie Závodný Mikulov 0 0 2 0 6.0 4
9. TJ Tatran Poštorná 0 0 2 0 6.0 3
10. Jezdci Jundrov C 0 0 2 0 5.5 3

Na jejím chvostu je překvapivě céčko Jezdců z Jundrova a také Tatran Poštorná. Pojďme se podívat na jednotlivé zápasy minulého kola.

2. kolo:

Jiskra Strážnice - Sokol Kyjov 1923 2,5 : 5,5

Na souboj s favoritem jsem dopředu věděl, že nemůžu počítat s Jaroslavem Horákem. Přesto jsem chtěl postavit to nejlepší, co mám. No realita byla poněkud jiná, a tak jsem byl nakonec rád, že jsem postavil alespoň osm jakž takž konkurenceschopných šachovnic. Hosté přijeli ve velké síle, když jim ze základu chyběl jenom Vladimír Misorin. Jejich drtivá ELOvá převaha však nebyla zpočátku na šachovnicích vůbec viděl. Nicméně svojí trpělivou hrou si počkali na drobné chybky domácích hráčů, aby je postupně přetavili v zisky celého bodu na třetí, čtvrté, páté a osmé šachovnici. Jediný, kdo pozvedl uvadající prapor domácího týmu, byla jeho jednička Gera Pribila, který přesnou hrou přiměl hostující jedničku ke kapitulaci. V dalším kole nás čeká výjezd do Brna, kde se utkáme s Durasem, který je v tabulce o jednu příčku nad námi.

ŠK Veselí nad Moravou B - Jezdci Jundrov C 5,5 : 2,5

Domácí šli do zápasu v roli favorita, kterou ještě umocnil fakt, že hosté přijeli pouze v šesti lidech. Mezi těmi, kdo cestu do Veselí nakonec vážili, byli jenom tři hráči základní sestavy. A když proti tomu postavíme fakt, že domácím chyběl jediný hráč ze základu (František Křížek), nemůže z této rovnice vyjít jiný výsledek, než jasná výhra domácích. Hostům tak poprvé v sezoně nevyšel jejich cíl - nastupovat do zápasů v osmi lidech. Druhá prohra v řadě je přikovala na poslední příčku, kde však dle mého názoru dlouho nezůstanou. Veselané se naopak usadili na prvním místě tabulky o skóre před Kyjovem, který hned v dalším kole vyzvou.

Tatran Poštorná - Duras Královo Pole C 2,5 : 5,5

Oběma soupeřům chyběli ze základní sestavy pouze dva hráči, přesto se projevila větší zkušenost hostujících šachistů, kteří ve třech partiích vystupňovali tlak svých figur k zisku rozhodující bodové převahy. Dle slov domácího kapitána neměli domácí ani v jedné partii reálné šance na výhru a bylo z toho nakonec jenom pět půlek (tedy 2,5 bodu), což je ovšem málo. Ani v příštím kole to nebude mít Tatran jednoduché, když ho čeká zápas na Univerzitě. 

Lokomotiva Brno E - VSK Univerzita Brno B 5,5 : 2,5

Oba soupeři brali toto derby vážně a domácím chyběli pouze dva hráči ze základu, hostům pak jenom jeden. Utkání rozhodli domácí ziskem celého bodu na první, třetí a šesté šachovnici, na nichž využili svojí ELOvé převahy. Za hosty zavěsil jako jediný Vasilis Zerdaloglu a když nevyužil své papírové převahy Martin Dufek, odcházeli šachisté Univerzity s prázdnou. Lokomotiva je i po druhém kole neporažená a v tabulce je třetí. Tento tým má potenciál míchat kartami v KP dvojce. Ještě jednou uvádím ODKAZ na pěknou reportáž pana Kalendovského z tohoto zápasu.

Klub Šachistů Bučovice - Galerie Závodný Mikulov 5,5 : 2,5

Souboj dvou nováčků mohl dopadnout jakkoliv, no nakonec slavili jasnou výhru domácí. Hosté byli silnější pouze na čtvrté a šesté šachovnici, z této převahy ovšem vytěžili pouze 1,5 bodu. V obou týmech chybělo po dvou hráčích základní sestavy. Domácí tak využili svojí převahy a získali všechny tři body. V příštím kole to ovšem budou mít po čertech těžké, aby ustáli nájezd domácích Jezdců. Také borce z Mikulova čeká těžký zápas zápas, když přivítají doma Lokomotivu E.

Závěrem ještě ODKAZ na shrnutí kola z pera jejího vedoucího.

Vložil: PS

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář