Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blíží se 4. kolo OP I - Doma se utkáme s Ratíškovicemi

Šachové soutěže už nabraly ten pravý spád a v neděli nám pokračuje svým už 4. kolem také soutěž OP 1. V ní se bude hrát do Vánoc už jenom toto kolo a v jeho rámci se rezerva Jiskry Strážnice utká doma se soupeřem z Ratíškovic.

Co si budem nalhávat. Tento zápas je ideální příležitostí pro náš tým, abychom konečně získali svoje první body. Po těžkých vahách, na které jsme narazili v prvních třech kolech, bychom konečně mohli pomýšlet na bodový zisk. Ratíškovice jsou totiž v tabulce o pouhý bod před námi (stejně jako náš další soupeř - Ježov) a také se jim příliš nedaří. Jak už jsem tady psal minule, tak tým Ratíškovic spoléhá především na pomoc svých brněnských posil - tedy rodiny Richterových a Karla Glacnera. Také v neděli se dá očekávat, že proti nám kapitán hostí svoje posily nasadí. I přesto zastávám názor, že bychom konečně měli bodovat.

A to i přesto, že už teď je jasné, že nebudeme znovu v nejsilnější sestavě. Ze základu nám už teď totiž chybí dva hráči a stále nemám potvrzenou účast ode všech oslovených. Přesto věřím, že se i nám podaří nasadit konkurenceschopnou sestavu a že se nám konečně podaří odlepit ode dna tabulky!

Dalšími zápasy 4. kola OP 1 jsou:

Kyjov B - Prušánky C

Dere se mi na jazyk věta o šlágru kola, nicméně tým Prušánek si letos vůbec nedává záležet s nasazováním svých silných hráčů ze soupisky, což se podepsalo pod jeho postavením v tabulce. Také v Kyjově dávají v OP 1 přednost mladým hráčům. Přesto si myslím, že se především domácí tentokrát vytasí s lepší sestavou, neboť jde o velmi prestižní utkání. A proto bych je viděl za mírného favorita, i když u Podlužanu člověk nikdy neví a třeba i on konečně nasadí svoje esa a nakonec může být všechno jinak...

Hodonín B - Veselí nad Moravou C

Hodonín v minulém kole překvapil nečekaným skalpem právě Prušánek, nicméně ten získal hlavně díky jejich laxnosti při skládání sestavy. U Veselanů se dá očekávat lepší docházka a právě z tohoto důvodu bych je viděl za favorita zápasu. Veselí má totiž na své soupisce víc zkušených a silných hráčů a dle mého názoru by to měl být rozhodující faktor tohoto střetnutí.

Vacenovice - Ježov

Také toto utkání má velkého favorita, a to v podobě domácího Kvasaca. To zatím překvapivě vede tabulku soutěže a nic nenasvědčuje tomu, že by tomu mělo být po 4. kole jinak. Ježov se bude chtít vzpamatovat z minulého debaklu s Kyjovem, ovšem ani tentokrát ho nečeká zrovna klidný zápas. Pokud nedojde k nějakému domácímu kolapsu při sestavování sestavy, měli by hosté odjíždět z Hospody U Leteochů s prázdnou.

Vložil: PS

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář